Update: BBC: Manchester City verkoopt niet voor veertig miljoen aan Bayern

Update: BBC: Manchester City verkoopt niet voor veertig miljoen aan Bayern

05-05-2020 22:39 Laatste update: 06-05-2020 20:50
44

Bayern München werkt hard aan een Bundesliga-terugkeer van Leroy Sané, meldt BILD dinsdagavond. Volgens de toonaangevende ochtendkrant heeft Bayern met het kamp-Sané een akkoord bereikt over een vijfjarig contract.

Der Rekordmeister maakte al langere tijd jacht op de bij Schalke 04 opgeleide spelmaker, die sinds 2016 uitkomt voor Manchester City. Afgelopen zomer leken beide partijen elkaar al te vinden, maar die plannen werden doorkruist door de zware knieblessure die Sané opliep. Inmiddels is de 21-voudig Duits international weer in training en wil Bayern alsnog doorpakken: directeuren Oliver Kahn en Hasan Salihamidzic hebben volgens BILD toestemming om werk te maken van Sané.

Wedden

Meer odds

Bayern moet er echter nog uitkomen met Manchester City, waar de linkspoot nog één seizoen onder vastligt. Ondanks de korte looptijd van zijn contract zal Bayern in de buidel moeten tasten om de deal rond te maken. Volgens de berichtgeving zet de Bundesliga-veelvraat in op veertig miljoen euro, maar hopen ze de transfersom onder de zestig miljoen euro te houden.

Bayern lijkt vastbesloten om de selectie te verversen. Sergiño Dest wordt al tijdenlang zéér nadrukkelijk aan Der Rekordmeister gelinkt: Bayern is dringend op zoek naar een rechtsback, nu Benjamin Pavard centraal achterin wil spelen en Álvaro Odriozola waarschijnlijk terugkeert naar Real Madrid.

Update: Manchester City laat Leroy Sané liever zijn laatste contractjaar ingaan, dan dat hij goedkoop wordt verkocht aan Bayern München. Dat meldt onder meer de BBC, nadat BILD dinsdagavond meldde dat de aanvaller al een persoonlijk akkoord heeft bereikt met de Duitse grootmacht. Hoewel City bereid is om Sané voor de juiste prijs te laten gaan, moet er zonder twijfel meer dan veertig miljoen euro worden betaald.

De Premier League-kampioen snapt wel dat de eerder gewenste 115 miljoen euro door de coronacrisis aan de hoge kant is. Volgens de Britse omroep wachten The Citizens rustig af wat er gaat gebeuren.