Robben kan comeback maken en heeft aanbieding op zak: 'Met hem gesproken'

Robben kan comeback maken en heeft aanbieding op zak: 'Met hem gesproken'

Gepubliceerd: woensdag 6 mei 2020 om 07:29wo 06-05-2020 om 07:29

Laatste update: woensdag 6 mei 2020 om 07:38wo 06-05-2020 om 07:38

Botafogo wil Arjen Robben overtuigen van een terugkeer in het professionele voetbal. Vice-voorzitter van de Braziliaanse club Ricardo Rotenberg claimt contact te hebben met de 36-jarige oud-voetballer.

"Voor mij was hij de beste speler op het WK 2014", zegt Rotenberg in gesprek met Canal do TF. "Messi werd uitgeroepen tot beste speler, omdat hij Messi is. Maar Robben is mijn idool, een geweldige speler. Er is altijd een risico als je te lang niet gevoetbald hebt. Maar ik probeerde het en hij heeft een antwoord gegeven. Hij is blij dat Botafogo hem benaderd heeft."

Rotenberg heeft hulp van zaakwaarnemer Marcos Leite bij de poging om Robben van een terugkeer te overtuigen. Leite vertegenwoordigt ook Yaya Touré. "Ik heb Marcos Leite gevraagd om contact met Robben op te nemen. Hij heeft dat gedaan en sprak met de zaakwaarnemer van Robben. Het is erg moeilijk omdat hij lang niet heeft gespeeld en als je wilt, kun je elders vier keer meer verdienen. Maar hij kent Botafogo", aldus Rotenberg over Robben.

De voormalig Oranje-international nam in 2019 afscheid van het profvoetbal, maar gaf onlangs te kennen een comeback te overwegen. Botafogo, een club in Rio de Janeiro, speelt in de hoogste divisie van Brazilië.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet Robben nog zijn comeback in het voetbal maken?

Ja
38%
Nee
62%
(5189 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws