Kalou maakt 'eigen doelpunt' voor Bundesliga: 'Hele concept in diskrediet'

Kalou maakt 'eigen doelpunt' voor Bundesliga: 'Hele concept in diskrediet'

Gepubliceerd: woensdag 6 mei 2020 om 08:19wo 06-05-2020 om 08:19

De Facebook-livestream van Salomon Kalou blijft de gemoederen in Duitsland bezighouden. Op D-Day voor de Bundesliga wordt duidelijk wat de gevolgen zijn van de acties van de Hertha BSC-aanvaller voor een eventuele hervatting van de competitie.

Woensdag om 14.00 uur wordt een definitief besluit genomen door de federale overheid en de deelstaten over een voortzetting van de Bundesliga, die dan volgende week weer van start zou kunnen gaan. De timing van de livestream van Kalou was daarom extra ongelukkig. Op maandag deelde de oud-Feyenoorder een livestream vanuit de kleedkamer waarin hij doodleuk handen gaf aan ploeggenoten en stafleden en kamers binnenliep waar volgens de strenge voorzorgsmaatregelen maar een beperkt aantal personen mocht zijn.

De invloedrijke minister-president van Beieren, Markus Söder, spreekt schande van de actie van Kalou. "Wat er deze week is gebeurd, is helaas een stap achteruit", zegt Söder. "Dit is een eigen doelpunt voor de Bundesliga. Schadelijk en schandelijk. De competitie is bezig met uitstekende formats, en dan zijn er individuele spelers die zich heel, heel incorrect gedragen. Ik vind het goed dat clubs hier hard tegen optreden, want dit brengt het hele concept in diskrediet."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws