Eindhoven moet spelersbudget bijstellen naar 900.000 euro

Eindhoven moet spelersbudget bijstellen naar 900.000 euro

06-05-2020 08:39
46

Voor FC Eindhoven beginnen de gevolgen van de coronacrisis zichtbaar te worden. Het spelersbudget van de Keuken Kampioen Divisie-club zakt naar 900.000 euro.

Dat laat FC Eindhoven weten aan het Eindhovens Dagblad. Aanvankelijk zou de technische leiding 1,1 miljoen euro beschikbaar hebben om de selectie voor volgend seizoen samen te stellen. Dat het budget nu met twee ton omlaag gaat, heeft flinke gevolgen voor de club. Zo kunnen niet alle beoogde contractverleningen worden uitgevoerd.

Eindhoven heeft negen aflopende contracten, waarvan de club er in eerste instantie vier wilde verlengen: die van Samy Bourard, Karim Essikal, Jay Idzes en Marcelo Lopes. Het is nog onduidelijk of dit nu wel mogelijk is. Lopes liet overigens al weten zelf niet te willen verlengen.

Ondertussen staat de club in nauw contact met sponsoren, die zorgen voor meer dan de helft van de begroting van de club. Er wordt gekeken naar manieren om hen toch iets te bieden in de voetballoze periode, terwijl FC Eindhoven ondertussen bezig is met het uitwerken van scenario's voor volgend seizoen. Spelen zonder publiek zou een enorme strop zijn voor de club. Volgens het Eindhovens Dagblad wordt er ruim 250.000 euro per jaar aan recette opgehaald.