Kluivert over gesprek met Bosz bij Ajax: 'Liet het meteen aan iedereen weten'

Kluivert over gesprek met Bosz bij Ajax: 'Liet het meteen aan iedereen weten'

06-05-2020 11:05
61

Justin Kluivert werd naar eigen zeggen 'een man' nadat hij door Peter Bosz bij de eerste selectie van Ajax werd gehaald. Tijdens het trainingskamp in Portugal kreeg de vleugelaanvaller van AS Roma dat te horen.

Kluivert maakte onder Bosz zijn debuut voor Ajax. Een jaar later brak hij onder Marcel Keizer definitief door. "Toen ik zeventien was zat ik bij Ajax O19, maar daar speelde ik maar een maand of twee. En bij Jong Ajax speelde ik ook maar vier of vijf wedstrijden", zegt Kluivert op zijn Youtube-kanaal.

Wedden

Meer odds

"Ik mocht toen mee op trainingskamp met het eerste. Dat was geweldig. We kregen het beste voedsel, het was gekkenwerk. Ik speelde met de grote jongens van Ajax waar je tegenop keek toen je nog klein was."

"Ik besefte: wow, ik ben nu met hen. Dat prikkelde me", weet Kluivert. "Ik werkte heel hard en had een geweldig trainingskamp. Dat was mijn kans en die heb ik gegrepen. In het vliegtuig terug naar huis werd ik door Peter Bosz geroepen. Een geweldige trainer en man, ik heb zoveel respect voor hem. Hij zei: hoe vond je het gaan? Ik zei dat het best oké was. Hij zei toen: je hebt het geweldig gedaan. Als we terug zijn, wil ik dat je bij ons blijft trainen. Ik liet het meteen aan iedereen weten."

Kluivert onderging een transformatie op dat moment. "Dat veranderde me van een jongen in een man. Ik benk dankbaar voor de kans die ik heb gekregen. Tijdens mijn debuut kon ik niet stoppen met lachen. Het was het mooiste moment uit mijn leven."

Kluivert vertrok in de zomer van 2018 naar AS Roma.