Update: DFL wijst 15 mei aan als definitieve datum van Bundesliga-herstart

Update: DFL wijst 15 mei aan als definitieve datum van Bundesliga-herstart

06-05-2020 14:52 Laatste update: 21:26
205

Het is officieel: er gaat weer gevoetbald worden in de Bundesliga. Bondskanselier van Duitsland Angela Merkel heeft het licht op groen gezet voor een hervatting van de twee hoogste Duitse competities vanaf half mei.

De Duitse competitiebond DFL en de Bundesliga-clubs moeten nu tot een akkoord komen over de precieze startdatum. Donderdag staat daar een overleg over gepland. Er liggen nu twee opties op tafel: 15 mei of 22 mei. Dit zal afhangen van hoe lang de clubs nog in groepsverband willen trainen voordat er weer wedstrijden gespeeld gaan worden. 

Vervolgens moet nog besloten worden hoe het speelschema eruit gaat zien. Als de competitie hervat wordt met de 26e speelronde, dan staat er direct een kraker tussen Borussia Dortmund en Schalke 04 op het programma. Met nog negen speelronden te gaan is Bayern München de koploper in de Bundesliga. De voorsprong op nummer twee Borussia Dortmund is vier punten. RB Leipzig volgt op vijf punten van Bayern. 

De afgelopen weken trainden de Duitse clubs in kleine groepjes toe naar de herstart van de Bundesliga en 2. Bundesliga. Afgelopen week werden alle spelers en stafleden getest op het coronavirus. Uit meer dan 1700 tests kwamen tien besmettingen, waarvan drie bij 1. FC Köln. Deze gevallen zijn meteen in quarantaine geplaatst. 

Update: Op vrijdag 15 mei gaat de Bundesliga weer van start. De DFL, de Duitse competitiebond, heeft te kennen gegeven dat zij zo snel mogelijk weer willen gaan voetballen. Verschillende Duitse media, waaronder Bild, weten dat de wedstrijd tussen Düsseldorf en Paderborn de eerste wedstrijd zal zijn die na de herstart weer gespeeld wordt.