Pardew: AZ was de betere ploeg en had misschien wel de titel gepakt

Pardew: "AZ was de betere ploeg en had misschien wel de titel gepakt"

06-05-2020 14:48 Laatste update: 14:50
164

Alan Pardew denkt dat AZ de beste papieren op de titel zou hebben gehad in de Eredivisie. De bij ADO Den Haag vertrokken trainer was onder de indruk van de Alkmaarders tijdens zijn periode van vier maanden in Nederland.

"Ajax en AZ zaten op hetzelfde niveau", aldus Pardew bij Sky Sports over de twee clubs die allebei op 53 punten eindigden in de niet-afgemaakte Eredivisie. "Ik denk dat AZ de betere ploeg was en misschien wel de titel gepakt zou hebben, maar het was uiteindelijk makkelijker voor de competitie om geen kampioen aan te wijzen."

Pardew kan leven met het besluit om geen winnaar aan te wijzen, net als met de keuze van de KNVB om ADO Den Haag niet te laten degraderen. Dat Cambuur en De Graafschap volgend jaar niet in de Eredivisie uitkomen, vindt hij echter onterecht. "Ik denk dat de beslissing om geen clubs te laten promoveren een verkeerde was. Ze hadden twee teams uit de Keuken Kampioen Divisie moeten laten doorstromen. Dat had gekund, want de Eredivisie is een kleine competitie met achttien clubs."