Bruggink verwacht voordeel voor Klaassen en Werder: 'Misschien straks beter'

Bruggink verwacht voordeel voor Klaassen en Werder: 'Misschien straks beter'

06-05-2020 16:26 Laatste update: 16:31
21

Arnold Bruggink is blij dat de bal halverwege mei weer gaat rollen in de Bundesliga. De analist van FOX Sports geeft aan dat het spelen voor lege tribunes misschien wel een voordeel kan zijn voor het Werder Bremen van Davy Klaassen, dat tegen degradatie vecht.

"In Duitsland zijn de stadions normaal gesproken vol en is er heel veel sfeer", vertelt Bruggink in gesprek met FOX Sports. "Maar hier hebben alle clubs mee te maken. En sommige clubs zullen er misschien wel wat voordeel bij hebben. Kijk naar het Werder Bremen van Davy Klaassen, die club staat nu in de degradatiezone. Daar zitten normaal 50.000 man op de tribune en de druk zal daardoor ook enorm zijn. Misschien spelen ze straks wel beter zonder al die toeschouwers."

Bruggink verwacht niet dat Bayern München de eerste plaats in Duitsland nog uit handen gaat geven. Bayern heeft met nog negen wedstrijden te spelen vier punten voorsprong op Dortmund. "En Dortmund is een ploeg die normaal gesproken ook gedragen kan worden door het publiek", geeft Bruggink aan. "Ik denk dat Bayern er minder last van zal hebben, maar zij waren anders ook wel favoriet geweest." RB Leipzig staat derde met vijf punten achterstand op Bayern.