Flekken: 'Oranje blijft een droom, maar het is op dit moment veel te vroeg'

Flekken: 'Oranje blijft een droom, maar het is op dit moment veel te vroeg'

06-05-2020 18:28
19

Mark Flekken overweegt deze zomer te vertrekken bij SC Freiburg. De Nederlander beleefde dit seizoen zijn doorbraak in de Bundesliga, maar stond zijn plek weer af toen eerste keus Alexander Schwolow hersteld was van een blessure.

Daar had de 26-jarige doelman moeite mee. "Natuurlijk. Vooral omdat er een aantal wedstrijden tussen zaten waarin ik het gewoon ontzettend goed heb gedaan", zegt hij tegen Voetbal International. "Het is heel moeilijk om dan weer het geduld op te brengen en te wachten tot je ooit weer eens een keer op het veld mag staan."

Flekken sluit een vertrek bij Freiburg daarom niet uit, maar zijn situatie is nu nog lastig in te schatten. "Mijn situatie hangt een beetje van de toekomst van Schwolow af, of hij blijft of weggaat. Maar ik heb wel zoiets: als hij blijft, dan wil ik een stap maken. Na twee jaar op de bank zitten, wil ik wedstrijdjes gaan pakken over een langere periode."

Flekken sluit daarbij een terugkeer naar Nederland niet per se uit. Ook Oranje blijft een droom. "Die droom is er altijd geweest, maar ik ben ook nuchter genoeg om in te zien dat het op dit moment nog veel te vroeg is. Daarvoor moet ik eerst op een bepaald niveau constant wedstrijden moeten spelen. Als dan ooit eens de kans mag komen, dan zal ik die zeker aannemen."