Ten Hag lyrisch over 'inspiratiebron': 'Natuurlijk bepaalde zaken overgenomen'

Ten Hag lyrisch over 'inspiratiebron': 'Natuurlijk bepaalde zaken overgenomen'

06-05-2020 19:55
24

Erik ten Hag ziet Pep Guardiola als één van de beste coaches ooit. Voor de Ajax-trainer is de huidig manager van Manchester City, die hij bij Bayern München leerde kennen, een inspiratiebron.

"Ik wil me absoluut niet met Guardiola meten, zijn erelijst is ongekend. Maar Guardiola heeft me zeker geïnspireerd", stelt Ten Hag in gesprek met Voetbal International. "Pep heeft lef, hij durft baanbrekend en innovatief te zijn. Iedere trainer wil aanvallend voetballen zoals zijn teams dat doen. Met zoveel avontuur, zo snel, dynamisch en technisch goed en met zoveel spelplezier."

"Dat streeft iedere trainer na die van attractief voetbal houdt", benadrukt Ten Hag. "Daar heb ik het ook zeker geregeld met hem over gehad. Maar ik heb vooral heel goed gekeken. Zijn trainingen zijn een genot om naar te kijken. Guardiola heeft het vermogen tactische trainingen didactisch zo te brengen dat de spelers voortdurend vol gas gaan."

"Natuurlijk heb ik dingen opgeschreven, hebben we bepaalde zaken overgenomen en implementeer ik die op mijn manier in mijn visie en trainingen", erkent de Ajax-coach. "Als je ziet hoe wij in de Champions League hebben gespeeld dit en vorig seizoen, dan zijn de dingen die ik net schets ook op Ajax van toepassing."