'Een mail aan de clubs ligt twintig minuten later bij de krant, dat valt me tegen'

'Een mail aan de clubs ligt twintig minuten later bij de krant, dat valt me tegen'

06-05-2020 22:13
33

Martin van Geel is teleurgesteld over het uitlekken van informatie die door de KNVB aan clubs werd verstrekt. De algemeen directeur van Willem II, dat door het bondsbesluit Europa in mag, kan niet begrijpen dat de inhoud van de berichten zo snel op straat liggen.

De informatie die aan de voetbalclubs verstrekt werd door de KNVB kwam vaak snel op straat te liggen. "Als er 's ochtends een mail wordt verstuurd naar alle clubs en twintig minuten later ligt het nieuws al bij de krant, dan valt me dat erg tegen", zegt Van Geel in een interview met de NOS. "Het is de afgelopen weken eigenlijk continu gebeurd dat er dingen uitlekten en naar buiten zijn gekomen."

Uiteindelijk besloot de KNVB om Willem II een Europees ticket te geven. Terecht, vindt Van Geel. "We stonden niet voor niks vijfde na 26 wedstrijden. We hebben een sterk seizoen achter de rug met fantastische wedstrijden. Natuurlijk hadden we de competitie wel heel graag afgemaakt. We hadden er vertrouwen in en hadden gezien het resterende programma genoeg perspectief."