Ajax-trauma tegen Spurs doet nog altijd pijn: 'Was het absolute gevoel van dood'

Ajax-trauma tegen Spurs doet nog altijd pijn: 'Was het absolute gevoel van dood'

06-05-2020 22:32
110

Edwin van der Sar vindt het nog steeds moeilijk om over de halve finale van de Champions League van vorig seizoen te spreken. Daarin stond Ajax lang op de drempel van de finale van het miljardenbal, maar Lucas Moura blies diep in blessuretijd het Amsterdamse sprookje uit.

Nadat Ajax in Londen met 1-0 won en in Amsterdam na één helft een 2-0 voorsprong op zak had, leek een finaleplaats al zeker. Toch gaven de Ajacieden het nog uit handen, tot teleurstelling van Van der Sar. "Het is het absolute gevoel van.. dood", probeert de algemeen directeur van de hoofdstedelingen bij Tussen de Palen op Ziggo Sport het gevoel onder woorden te brengen.

De gewezen doelman kan zich het bewuste moment dat Moura er 2-3 van maakte nog goed voor de geest halen. "Het is zo laat en je ziet die bal erin gaan.. Dan vallen spelers om en zelf zink je neer. De jongens, zowel spelers als staf, hebben een ongelooflijke prestatie geleverd. Maar zeker voor de spelers is het verschrikkelijk. Die teleurstelling zal nog wel even blijven hangen."