Toptalent verkiest Club Brugge boven Ajax: 'Niet makkelijk om Ajax te weerstaan'

Toptalent verkiest Club Brugge boven Ajax: 'Niet makkelijk om Ajax te weerstaan'

07-05-2020 07:51 Laatste update: 07:57
59

Het grote talent Kyriani Sabbe heeft Club Brugge boven een toekomst bij Ajax verkozen. De pas vijftienjarige rechtsback heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2023 en zijn vader erkent in gesprek met Het Nieuwsblad dat het moeilijk was om Ajax een 'nee' te verkopen.

"De interesse van Ajax was concreet. Eerst nam een van hun scouts verschillende keren telefonisch contact op, nadien deed ook de hoofdverantwoordelijke van de jeugd dat", zegt Wylteer, de vader van Kyriani, die wordt gezien als een van de beste talenten van 'generatie 2005'. Twee jaar geleden werd hij nog verkozen tot beste speler van het jeugdtoernooi van Bassevelde, een prijs die in het verleden ook werd uitgereikt aan Anthony Vanden Borre en Memphis Depay.

Dat viel ook Ajax op, en de interesse groeide de afgelopen twee jaar alleen maar. "Er werd een gesprek gepland waarin Ajax de plannen met Kyriani zou toelichten. Maar Club Brugge was daarvan op de hoogte en deed zelf ook hun sportief plan voor Kyriani uit de doeken. Het was een moeilijke beslissing, maar onze goeie ervaringen met Club gaven de doorslag", aldus Sabbe senior. 

Bondscoach van België Onder-15 Arno Van den Abbeel vindt het een goede zaak dat Sabbe bij Club Brugge blijft. "Het is uiteraard niet makkelijk om aan een club als Ajax – met een gerenommeerde opleiding – te weerstaan, maar de opleidingen in ons land moeten niet onderdoen voor die in vele andere landen", zegt Van den Abbeel. "In Brugge wordt goed gewerkt, en Club gelooft ook heel hard in Kyriani, dus waarom inderdaad niet blijven. Ook omdat hij niet de meest extraverte jongen is – hij is eerder introvert. Niet evident om dan bij Ajax binnen te komen. Laat hem – en alle andere talenten – dus maar een traject afleggen zoals dat van Youri Tielemans."

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@kdb_cup

Een bericht gedeeld door Kyriani Sabbe (@kyriani) op