Jeugdtrainer van FC Twente naar Ajax: 'Voor mij was dat de druppel'

Jeugdtrainer van FC Twente naar Ajax: 'Voor mij was dat de druppel'

Gepubliceerd: donderdag 7 mei 2020 om 08:43do 07-05-2020 om 08:43

Laatste update: donderdag 7 mei 2020 om 08:50do 07-05-2020 om 08:50

Luc Stolker maakt de overstap van de jeugdopleiding van FC Twente naar die van Ajax. De 29-jarige jeugdtrainer wordt in Enschede gezien als de beste trainer in de onderbouw, maar is het warrige beleid bij de Eredivisie-club zat. 

Bij Ajax gaat Stolker aan de slag bij de teams Onder-13 en Onder-14. De jeugdtrainer nam zelf de eerste stap richting een transfer naar Amsterdam. "Heel simpel: ik heb vorig jaar een keer gesolliciteerd", zegt Stolker in gesprek met Tubantia. "Je weet hoe het dan gaat: dan word je bedankt voor je brief, en die belandt op een stapel. Maar blijkbaar zijn ze toch naar wedstrijden van ons team gaan kijken en zijn ze vervolgens bij verschillende mensen informatie gaan inwinnen."

Uiteindelijk gingen Ajax en Stolker in gesprek. "Ik ben hier ontzettend blij mee, want je komt te werken bij de beste club, met de beste spelers en de beste faciliteiten. Dat is geweldig om als trainer mee te maken", aldus de jeugdtrainer, die FC Twente met een dubbel gevoel verlaat. "We hebben de laatste jaren zoveel wisselingen gehad. Er is nooit enige continuïteit geweest en dat was frustrerend. Welke richting wilden we nou op met z'n allen? Bijna elk jaar kwam er weer een nieuwe leiding met nieuwe ideeën en elk jaar hoorde je: we gaan nu een nieuwe fase in en dit is de koers voor de komende jaren. Het liep telkens anders."

"Voor mij was de druppel toen ons als trainers werd gezegd, jullie krijgen allemaal een contract voor meerdere jaren en vervolgens bleek dat we maximaal maar voor één seizoen konden tekenen. Toen heb ik gezegd, dat ik om me heen ging kijken", aldus Stolker in Tubantia.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws