'Problemen voor AS Roma: beoogde eigenaar met noorderzon vertrokken'

'Problemen voor AS Roma: beoogde eigenaar met noorderzon vertrokken'

07-05-2020 10:58
4

AS Roma zit in de problemen. De aanstaande overname door The Friedkin Group is voorlopig van de baan, omdat topman Dan Friedkin na het uitbreken van het coronavirus in het zwaar getroffen Italië met de noorderzon is vertrokken, meldt Corriere dello Sport.

Friedkin is een Amerikaanse miljardair die met zijn bedrijf op het punt stond om AS Roma over te nemen voor een slordige 780 miljoen euro. Daarover werd eind december een akkoord bereikt. De coronacrisis heeft er echter toe geleid dat hij in geen velden of wegen meer te bekennen is. De overname was nog niet goedgekeurd door de Italiaanse autoriteiten.

James Pallotta, de huidige eigenaar van Roma, is door de pijnlijke situatie genoodzaakt om aan te blijven als voorzitter. Onder zijn aanvoering is de Italiaanse club, de nummer vijf van de Serie A, op zoek naar nieuwe investeerders. Volgens Corriere dello Sport moet Pallotta (foto) aan het einde van de maand weer twintig miljoen euro op de Roma-rekening storten om de club liquide te houden.

In de tussentijd zou Friedkin nog niet helemaal uit beeld zijn. Hij wil na 30 juni weer aan de onderhandelingstafel plaatsnemen om een overname van zo'n 550 miljoen euro te bespreken.