België is geen Nederland: op termijn mogelijk wel supporters én bekerfinale

België is geen Nederland: op termijn mogelijk wel supporters én bekerfinale

Gepubliceerd: donderdag 7 mei 2020 om 11:22do 07-05-2020 om 11:22

Laatste update: donderdag 7 mei 2020 om 11:23do 07-05-2020 om 11:23

In tegenstelling tot Nederland, waar het realistisch dat er een jaar of langer geen publiek welkom is bij Eredivisie-wedstrijden, denkt men in België op termijn wél aan het toelaten van supporters bij massa-evenementen. Dat maakt Minister van Sport Ben Weyts duidelijk.

De Nationale Veiligheidsraad in België besloot deze week dat er tot en met 31 juli niet wordt gevoetbald in de Jupiler Pro League. Maar als het aan Weyts ligt, zullen er vanaf 1 september weer massa-evenementen mogelijk zijn. Dat betekent ook competitievoetbal mét publiek.

"In dit scenario kan de bekerfinale nog gespeeld worden", verklaart Weyts op Radio 1. "En de promotiefinale tussen OH Leuven en Beerschot. Of de laatste speeldag van de competitie. Maar dat is een keuze die de voetbalbond en de Pro League moeten maken."

De Belgische bekerfinalisten Royal Antwerp FC en Club Brugge komen dus mogelijk nog aan hun trekken. Het spelen van de eindstrijd op 1 of 2 augustus is een optie. "Maar er zijn wel twee voorwaarden. De curve moet helemaal omlaag zijn en het moet achter gesloten deuren", zegt viroloog Marc Van Ranst tegen Het Nieuwsblad.

FC Utrecht
Als het plan doorgaat, wordt de Belgische bekerfinale dus voor aanvang van het nieuwe seizoen gespeeld. FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren stelde dat ook voor, maar in Nederland lijken die plannen van latere zorg.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws