Feyenoord-selectie ziet voorstel FC Utrecht zitten: 'Ik sta daar zeker voor open'

Feyenoord-selectie ziet voorstel FC Utrecht zitten: 'Ik sta daar zeker voor open'

Gepubliceerd: donderdag 7 mei 2020 om 11:58do 07-05-2020 om 11:58

Jens Toornstra ziet het wel zitten: de bekerfinale als opening van het nieuwe seizoen. De middenvelder van Feyenoord zou het op 19 april opnemen tegen FC Utrecht, maar dat kon om bekende redenen niet doorgaan.

FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren opperde de bekerfinale later dit jaar alsnog te spelen, bijvoorbeeld in plaats van het duel om de Johan Cruijff Schaal aan het begin van volgend seizoen. Toornstra ziet het als een goede optie.

"Dat zie ik wel zitten", bevestigt de Feyenoorder met Utrecht-verleden aan RTV Rijnmond. "Nu heeft niemand de beker gewonnen en wij willen toch graag een prijs toevoegen aan onze erelijst. Dus ik sta daar zeker voor open."

Toornstra staat inmiddels ook weer op het trainingsveld met Feyenoord. "Het was alsof de koeien weer voor het eerst de wei in mogen. Zo voelde ik me althans. Ik was heel blij dat we weer iets konden doen. We hanteren de anderhalvemeterregel. We kunnen met maximaal drie tegelijk trainen."

"Vooral op conditioneel vlak zijn we goed bezig", zegt hij. "Als we bijvoorbeeld op goal schieten, dan is er geen keeper aanwezig. Dat is wel lastig, maar je scoort wel wat makkelijker. Dat is goed voor het vertrouwen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

De bekerfinale als seizoensopening: goed idee?

(2526 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws