Ten Hag: 'Messi gaat nu ook af en toe door de ondergrens. Onder Guardiola nooit'

Ten Hag: 'Messi gaat nu ook af en toe door de ondergrens. Onder Guardiola nooit'

07-05-2020 12:50
35

Ajax-coach Erik ten Hag heeft veel bewondering voor de manier waarop Pep Guardiola Lionel Messi liet voetballen bij FC Barcelona. Volgens Ten Hag is de Argentijnse superster sindsdien nooit meer zo goed geweest.

In het huidige Barcelona draait alles om Messi. "Maar niet in het elftal van Guardiola. Messi was wel een van de leiders, maar ook hij speelde in dienst van het team en excelleerde daardoor. Hij is ook nooit meer zo goed geweest als onder Guardiola", stelt Ten Hag in een interview met Voetbal International over zijn adoratie voor Guardiola. "Nu staat Messi boven het team en speelt iedereen in dienst van hem. Barcelona heeft de laatste jaren Europees gezien ook niet zoveel meer gewonnen. Messi excelleert nog steeds, maar gaat nu ook af en toe door de ondergrens. Dat was onder Guardiola nooit zo."

Guardiola is volgens Ten Hag 'een meester' in het goed samen laten spelen van uitzonderlijke voetballers. "Sommige spelers passen daar ook niet in. Zoals bijvoorbeeld Ibrahimovic. Bij Guardiola gaat het altijd eerst om het team, iedereen moet in dienst daarvan spelen", aldus de Ajax-coach.