Ajax-transfer van boze Boskamp ketste af: Ik dacht echt: kus mijn kloten maar

Ajax-transfer van boze Boskamp ketste af: "Ik dacht echt: kus mijn kloten maar"

Gepubliceerd: donderdag 7 mei 2020 om 17:18do 07-05-2020 om 17:18

Oer-Feyenoorder Jan Boskamp stond medio jaren zeventig op het punt om bij aartsrivaal Ajax te tekenen. De inmiddels 71-jarige analist was in 1974 met ruzie vertrokken uit De Kuip.

Boskamp zwaaide af met het winnen van de UEFA Cup, maar van een afscheid in stijl was geen sprake. De toenmalige middenvelder viel vlak voor de dubbele finale tegen Tottenham Hotspur buiten de ploeg. "Die had ik nooit zien aankomen. Ik had alles gespeeld, we waren al zo goed als kampioen. Ik dacht echt: kus mijn kloten maar", blikt hij terug in gesprek met Voetbal International. "Man, ze pakten me vol in mijn zak, ik wist niet eens meer waar ik was."

Het Belgische Racing White Daring Molenbeek werd zijn nieuwe werkgever. Boskamp groeide in Brussel uit tot clubicoon, maar was na twee jaar bijna weer naar Nederland vertrokken: Ajax had zijn nieuwe club moeten worden, uit wraak tegen Feyenoord. "Ik was zó boos dat ik twee jaar later nog bijna naar Ajax ben gegaan. Zij zagen het wél in me zitten. Ik was persoonlijk al rond, maar bij de medische keuring bleek mijn meniscus niet goed."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws