Breaking news

LIVE: Go Ahead begint in eigen huis fris en fel aan duel met afwachtend PSV

De Graafschap-zevental én potentiële versterkingen in afwachting: Enorm verschil

De Graafschap-zevental én potentiële versterkingen in afwachting: "Enorm verschil"

Gepubliceerd: donderdag 7 mei 2020 om 21:37do 07-05-2020 om 21:37

Alle De Graafschap-spelers met een aflopend contract zitten voorlopig in onzekerheid. De Superboeren kunnen de besprekingen pas hervatten wanneer duidelijk is hoe het kort geding tegen de KNVB zal lopen.

Vrijdag zal blijken of Keuken Kampioen Divisie-lijstaanvoerders SC Cambuur en De Graafschap alsnog de Eredivisie in kunnen. Dan zullen ook Stef Nijland, Frank Olijve, Mohamed Hamdaoui, Giannis Mystakidis, Gregor Breinburg, Jordy Rondeel en Matthijs van Nispen een idee hebben waar ze aan toe zijn: het zevental beschikt over een aflopend contract. "Eredivisie of eerste divisie, dat maakt voor ons een enorm verschil", verklaart technisch manager Peter Hofstede tegenover de Gelderlander. "Er zijn nog zoveel onzekerheden die het budget kunnen beïnvloeden. (...) Dat maakt het samenstellen van een selectie enorm lastig op dit moment."

De Superboeren stonden in de Keuken Kampioen Divisie zeven punten los van nummer drie FC Volendam en rekenden zich al rijk. "We zijn voor komend seizoen lange tijd uitgegaan van het Eredivisie-scenario. Maar de KNVB heeft met zijn besluit een streep door onze plannen gezet", aldus Hofstede, die niet alleen het bovengenoemde zevental, maar ook eventuele nieuwelingen voorlopig in onzekerheid moest laten. Vrijdag moet er duidelijkheid komen. "Wij hopen nog steeds op promotie, maar zijn afhankelijk van de rechter."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat de missie van Cambuur en De Graafschap slagen?

Ja
55%
Nee
45%
(2101 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws