Hoeness over Bayern: 'Wij zijn nu qua financiële positie zeker in het voordeel'

Hoeness over Bayern: 'Wij zijn nu qua financiële positie zeker in het voordeel'

07-05-2020 21:55
27

Erevoorzitter Uli Hoeness ziet de nabije toekomst van Bayern München met vertrouwen tegemoet. Der Rekordmeister is misschien wel de club die in financieel opzicht het minst getroffen wordt door de huidige coronacrisis.

Bayern had al een behoorlijke reserve opgebouwd, maar is nu ook verzekerd van de tv-inkomsten. "Hierdoor zijn de clubs er in elk geval zeker van dat ze voorlopig vooruit kunnen", vertelt Hoeness aan BR24 Sport. "Ook wij zitten de komende tijd zonder inkomsten uit kaartverkoop, maar dat is wel te behappen."

De Bundesliga-koploper kan het zich bovendien permitteren om de selectie op peil te houden. Trainer Hansi Flick en Thomas Müller tekenden al bij, Manuel Neuer zou de volgende moeten worden én Leroy Sané staat op de nominatie om over te komen van Manchester City. Hoeness wrijft zich al in de handen. "Zijn transfersom zal sowieso een stuk lager zijn dan vorig jaar: toen had hij nog twee contractjaren over én had hij zijn kruisband nog niet afgescheurd. Wij zijn nu qua financiële positie zeker in het voordeel ten opzichte van andere clubs."