'Linssen-climax nadert voor Feyenoord: Fer en Botteghin moeten inleveren'

'Linssen-climax nadert voor Feyenoord: Fer en Botteghin moeten inleveren'

07-05-2020 22:59 Laatste update: 23:45
79

Feyenoord zou de transfer van Bryan Linssen op korte termijn af kunnen ronden, meldt Voetbal International donderdagavond. Een eerste contractaanbod werd nog afgeslagen door de transfervrije Vitesse-topscorer, maar beide partijen zijn nog steeds met elkaar in gesprek.

Trainer Dick Advocaat wil Linssen graag aan zijn selectie toevoegen en ook de 29-jarige Limburger ziet een overstap zitten. Volgens VI – dat zich beroept op 'insiders' in De Kuip – is het verschil tussen vraag en aanbod te overbruggen. Linssen hoopt snel een beslissing te kunnen nemen en schermt met interesse uit Duitsland, België, Griekenland en China, maar heeft Feyenoord bovenaan zijn lijstje staan. Feyenoord is bereid om – binnen zijn mogelijkheden – ver te gaan en VI sluit niet uit dat er deze week al een akkoord komt.

De stadionclub is ook bezig met Leroy Fer, Eric Botteghin en Edgar Ié. De twee transfervrije routiniers en de Trabzonspor-huurling staan in principe voor een vertrek, maar Advocaat wil het drietal graag binnenboord houden. Fer en Botteghin zouden in dat geval dan wel genoegen moeten nemen met een minder aantrekkelijke contractaanbieding. De trainer wil ook vedette Steven Berghuis behouden, maar is afhankelijk van eventuele aanbiedingen van geïnteresseerde clubs.