'Sensatie in België: Anderlecht-huurling Chadli denkt aan overstap naar rivaal'

'Sensatie in België: Anderlecht-huurling Chadli denkt aan overstap naar rivaal'

08-05-2020 08:15
12

Sensatie in België: Club Brugge wil Nacer Chadli binnenhalen. Dat meldt Het Nieuwsblad. Chadli (30) speelde dit seizoen op huurbasis bij Anderlecht, maar de gevallen grootmacht heeft niet de financiële middelen om hem definitief vast te leggen.

Chadli, die nog één jaar onder contract staat bij AS Monaco, werd dit seizoen achtervolgd door blessure, maar was toch goed voor acht goals en vijf assists. Nu hoopt Club Brugge hem te verleiden. Chadli zou het aanbod van de Belgische koploper serieus overwegen, mede door het vooruitzicht van Champions League-voetbal.

Simon Mignolet, collega-international bij de nationale ploeg van België, kreeg al bericht van Chadli, die informeerde naar de 'werkomstandigheden' bij Club Brugge. Hij neigt naar een langer verblijf in de Jupiler Pro League, omdat de intensiteit lager licht dan in een Europese topcompetitie. Chadli kwakkelt regelmatig met blessures.

Volgens Het Nieuwsblad is er één struikelblok: de transfersom. Monaco betaalde twee jaar geleden twaalf miljoen euro voor Chadli, maar zijn marktwaarde is inmiddels wel gedaald. Opvallend genoeg speelde Chadli in zijn carrière pas twee keer in de Champions League. Met FC Twente in 2010 en met Monaco in 2018.