Elia doet transferonthulling: 'Dat lag op zijn zachtst gezegd nogal gevoelig'

Elia doet transferonthulling: 'Dat lag op zijn zachtst gezegd nogal gevoelig'

08-05-2020 08:31
10

De Turkse topclub Besiktas en Club Atlético Talleres uit Argentinië waagden afgelopen winter een poging, maar Eljero Elia kreeg geen medewerking van Istanbul Basaksehir. Het is niet uitgesloten dat de aanvaller (33) ondanks zijn aflopende contract langer in Turkije blijft.

"In januari van dit jaar belde de trainer van Besiktas, Abdullah Avci, dat hij mij per direct wilde halen naar Besiktas", vertelt Elia aan Voetbal International. Avci was vorig seizoen zijn trainer bij Basaksehir. "De directie van Besiktas heeft vervolgens mijn zaakwaarnemer gecontacteerd. Zo'n overstap in de winter lag op zijn zachtst gezegd nogal gevoelig. Ook een overstap naar Talleres ging niet door."

Een groot probleem was dat niet voor Elia, die voor de corona-uitbraak met Basaksehir in de race was voor twee prijzen, de landstitel en Europa League. "Ik heb dat ook geaccepteerd. Dat er nu allemaal verhalen verschijnen dat ik daarom wil vertrekken, is onjuist. Ik heb een prima verstandhouding met de mensen bij de club. Al die speculaties gaan nergens over."

Elia leek aanvankelijk op ramkoers te liggen in Istanbul, maar dat ligt volgens de oud-speler van onder meer FC Twente, Hamburger SV, Juventus en Feyenoord een stuk genuanceerder. "Het is heel duidelijk, we hebben vlak voordat het corona hier alles plat legde met de directie afgesproken dat we na alle competities met elkaar om tafel gaan. Zij hebben daarin ook aangegeven dat ze graag zouden doorgaan met mij. Dat is goed te horen."