Spanje plant herstart La Liga ondanks vijf coronagevallen: vijf weken, 110 duels

Spanje plant herstart La Liga ondanks vijf coronagevallen: vijf weken, 110 duels

08-05-2020 08:44 Laatste update: 09:01
26

In navolging van Duitsland krijgen ook de plannen voor een herstart in Spanje vorm. Javier Aguirre, trainer van Léganes, heeft verklapt dat er in juni weer wordt gevoetbald.

La Liga, de organisator van de Primera División, heeft in een brief naar de clubs duidelijk gemaakt dat het de bedoeling is om de competitie op 20 juni te hervatten. "Dan beginnen we en vijf weken later zullen we op 26 juli officieel klaar zijn", verklapt Aguirre (foto) aan het Mexicaanse Marca Claro.

De clubs in Spanje moeten nog elf speelronden afwerken. Elke week staan er twintig wedstrijden op het programma, met weekend- en midweekse wedstrijden. "Ik ben blij met deze beslissing van La Liga", aldus Aguirre. "We hebben de trainingen al ingepland. Gelukkig zijn we geslaagd voor alle tests en kunnen we gaan beginnen."

Naast Léganes hebben ook onder meer FC Barcelona en Real Madrid de training deze week hervat. Vrijdagochtend bleek dat vijf Spaanse voetballers positief zijn getest op het coronavirus. Drie van hen spelen in de Primera División. Uit privacy-overwegingen is niet bekendgemaakt om welke spelers het gaat. La Liga verwachtte al 25 tot 30 positieve testresultaten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s