'FC Barcelona-talent weigert tonnen en gaat naar Manchester United'

'FC Barcelona-talent weigert tonnen en gaat naar Manchester United'

08-05-2020 12:00
19

Manchester United gaat zich versterken met Marc Jurado, een talent van FC Barcelona. De verdediger maakt aankomende zomer de overstap naar Old Trafford.

Dat melden Engelse en Spaanse media. Jurado speelt al negen jaar in de jeugdopleiding van Barcelona. Hij kon een professioneel contract tekenen bij de club, maar heeft dit geweigerd. De rechtsback (16) staat op het punt om zich te verbinden aan Manchester United, dat een klein bedrag voor hem hoeft te betalen.

Volgens ESPN kon Jurado een driejarig contract tekenen bij Barcelona. Hij zou maar liefst 60.000 euro per jaar verdienen en 100.000 euro in zijn derde contractjaar. Als hij ook nog zijn debuut voor Barcelona B had gemaakt, zou daar nog een bonus van 200.000 euro bovenop komen.

De compensatie die Manchester United moet betalen ligt volgens ESPN waarschijnlijk lager dan 200.000 euro. Barcelona is niet blij dat Jurado vertrekt, mede vanwege het handelen van zaakwaarnemer Calos Lacueva. Lacueva is de zoon van een ex-bestuurslid van Barça.