AZ beloont middenvelder (18): 'Dit is vanaf het begin mijn doel geweest'

AZ beloont middenvelder (18): 'Dit is vanaf het begin mijn doel geweest'

08-05-2020 12:17
19

AZ heeft vrijdag Viktor Christiansson voor twee seizoenen vastgelegd. Het is het eerste profcontract van de Zweedse middenvelder (18), die uitkomt voor AZ O19.

Christiansson werd afgelopen zomer door AZ overgenomen van het Zweedse Hässleholms IF. De Alkmaarse club beloont hem nu al. "Dit contract is vanaf het begin mijn doel geweest", zegt Christiansson op de clubsite van AZ.

"Ik ben dankbaar voor de kansen die ik krijg bij AZ. Ik heb me snel kunnen aanpassen aan de Nederlandse cultuur en dat komt mede door wat de club mij heeft gegeven. Ik had niets beters kunnen verlangen en kan niet wachten er het beste van te maken."

"AZ is een uitstekende club voor jonge spelers", voegt hij toe. "In korte tijd ben ik een betere voetballer geworden. Komend seizoen sluit ik aan bij Jong AZ. Dat is een team vol goede spelers, dus het gaat lastig worden daar tussen te komen. Ik houd ervan kleine doelen te stellen om de ladder te beklimmen, dus ik wil eerst zoveel mogelijk speelminuten maken en uiteindelijk een belangrijke schakel in het team worden."