'Ajax wil enorme slag slaan in opleiding én nadert akkoord met Gravenberch'

'Ajax wil enorme slag slaan in opleiding én nadert akkoord met Gravenberch'

08-05-2020 13:38
50

Ajax wil een 'enorme slag slaan' met de talenten uit de jeugdopleiding. Dat meldt Ajax Showtime. Onder meer Naci Ünüvar, Sontje Hansen en Brian Brobbey kunnen bijtekenen. Ook is de Amsterdamse club bezig met Ryan Gravenberch.

Ajax wil de contracten van meerdere talenten uit 2002 en 2003 openbreken en verlengen. Het gaat volgens Ajax Showtime - naast Ünüvar, Hansen en Brobbey - om Anass Salah-Eddine, Kenneth Taylor en Devyne Rensch. Hansen, Brobbey, Salah-Eddine en Taylor staan nog tot medio 2021 onder contract in Amsterdam. Ünüvar en Rensch liggen een jaar langer vast.

Met hun contractverlenging gaan de Ajax-talenten er ook financieel op vooruit. Hansen en Ünüvar debuteerden afgelopen seizoen al in de hoofdmacht van trainer Erik ten Hag. Brobbey en Taylor groeiden uit tot vaste waarden bij Jong Ajax, dat wordt gecoacht door Mitchell van der Gaag.

Gravenberch
Voor Gravenberch ligt ook een nieuw contract klaar in de Johan Cruijff Arena. Club en speler 'lijken elkaar te gaan vinden' en zitten in een 'vergevorderd stadium' schrijft Ajax Showtime. De middenvelder wordt volgende week achttien jaar oud. Gravenberch heeft nog een jeugdcontract die tot het einde van het seizoen loopt. Hij wordt vertegenwoordigd door zaakwaarnemer Mino Raiola.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s