'Glimlach' bij De Graafschap tijdens kort geding: 'Mooi dat de rechter dat vroeg'

'Glimlach' bij De Graafschap tijdens kort geding: 'Mooi dat de rechter dat vroeg'

08-05-2020 14:58
74

Het goede gevoel van De Graafschap is 'bevestigd' in het kort geding van vrijdag tegen de KNVB. Dat laat algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp weten aan het Algemeen Dagblad. Volgende week volgt de uitslag.

"Ik reed hier vanochtend met een goed gevoel naartoe. En vertrek zometeen ook weer met een positief gevoel naar Doetinchem", aldus Ostendorp. "Mijn gevoel is dus niet sterker of zwakker geworden, het is alleen maar bevestigd."

Wedden

Meer odds

De Graafschap wil met SC Cambuur promotie naar de Eredivisie afdwingen. "Wij vinden dat de stand op de ranglijst leidend moet zijn. Er zijn veel wedstrijden gevoetbald. Gebruik die dan ook. Wat dat betreft was de redenering van de KNVB volstrekt logisch als het gaat om het verdelen van de Europese tickets. Maar dan is het heel gek dat ze onderin een andere beslissing nemen."

Ostendorp haalt ook de woorden van KNVB-directeur Eric Gudde aan. "Eric Gudde heeft voor de camera’s van de NOS gezegd dat de KNVB een democratische vereniging is, die clubs vraagt om richting te geven. Als de meerderheid zegt: wij gaan naar links, dan gaan we niet naar rechts, waren zijn woorden. Ik vond het mooi dat de rechter daar vragen aan de advocaat van de KNVB over stelde."

"Hij zei: je hebt zestien clubs die voor promotie-degradatie zijn en negen clubs die zich hebben onthouden van de stemming. Eigenlijk kun je dan zeggen: 25 clubs zijn het niet eens met het besluit van de KNVB. Toen kreeg ik een glimlach van herkenning op mijn gezicht."