Heracles schotelt doelman driejarig contract voor na zeven duels in zeven jaar

Heracles schotelt doelman driejarig contract voor na zeven duels in zeven jaar

08-05-2020 15:45 Laatste update: 15:56
15

Michael Brouwer staat ook de komende drie jaar onder contract bij Heracles Almelo. De 27-jarige reservedoelman beschikte over een aflopende verbintenis, maar heeft een vernieuwd, langdurig contract mogen ondertekenen.

Brouwer kwam in 2013 over van AGOVV Apeldoorn en moest vervolgens lang wachten op zijn kans. Op 27 oktober 2015 zat hij voor het eerst bij de wedstrijdselectie, tijdens het bekerduel met Koninklijke HFC. Zijn officiële debuut volgde op 25 september 2018, eveneens in de beker, tegen FC Den Bosch.

Inmiddels staat de teller op zeven optredens namens Heracles, waarvan twee in de Eredivisie. Desondanks krijgen beide partijen geen genoeg van elkaar. Brouwer heeft bijgetekend tot 2023: als hij zijn nieuwe verbintenis uitdient, is hij tien jaar Heraclied. "Ik ben blij en kijk enorm uit naar de komende drie jaar", laat de goalie weten via de officiële kanalen. "Ik voel me hier thuis."

Ook technisch directeur Tim Gilissen is tevreden over de contractverlenging. "We weten dat we met Michael een betrouwbare doelman in huis hebben die goed past bij de club en binnen het team. Na al die jaren is Michael een van de vaste gezichten binnen de selectie geworden. Hij weet wat hier gevraagd wordt en kan dit ook overdragen op anderen."