Lukkien: 'Wie ben ik om een minister te bekritiseren? Maar ik vind het voorbarig'

Lukkien: 'Wie ben ik om een minister te bekritiseren? Maar ik vind het voorbarig'

08-05-2020 17:45
31

FC Emmen-trainer Dick Lukkien kijkt op van de maatregel van het kabinet om pas publiek toe te laten als er een vaccin van het coronavirus is. Volgens de 48-jarige Groninger is deze beslissing te voorbarig.

"Wie ben ik om kritiek te hebben op een minister? Maar ik vind het nogal voorbarig om in deze periode een half jaar vooruit te kijken", reageert hij tegenover FOX Sports. "In het begin was het zo dat we heel huiverig waren voor het virus. En terecht: gezondheid is ook hartstikke belangrijk. Maar ik vind ook dat bewegen en voetbal kijken een belangrijk onderdeel is van het leven van mensen. Dat moet je niet onderschatten, wat het doet als je zoiets weghaalt."

Lukkien zou zelf liever per week de situatie willen evalueren dan nu al beslissen dat er voorlopig geen publiek bij voetbalwedstrijden mag zijn. "Eerst afwachten hoe het per 1 juni gaat. Die terrassen gaan open, misschien is dat wel hartstikke goed. En zo moet je verder kijken. We hebben nu geen zicht op dingen, we weten niet hoe het gaat lopen. Om nu al van alles te roepen, vind ik iets te voorbarig."