Jol: 'We konden niet juichen, want we waren te gast bij Van der Sar en Overmars'

Jol: 'We konden niet juichen, want we waren te gast bij Van der Sar en Overmars'

Gepubliceerd: vrijdag 8 mei 2020 om 18:22vr 08-05-2020 om 18:22

Voormalig Ajax- én Tottenham Hotspur-trainer Martin Jol was op 8 mei 2019 getuige van de legendarische Champions League-clash tussen zijn twee oud-werkgevers. De 64-jarige Hagenaar weet nog steeds niet wat hij meemaakte.

Ajax had uit met 0-1 gewonnen en liep in de return voor rust al uit naar een 2-0 voorsprong. "Toen dacht ik al: dit was het dan. Ajax speelde zo ongelooflijk goed", vertelt hij aan de clubkanalen van Tottenham Hotspur. "Zelfs toen het 2-1 werd, dacht ik dat het een mission impossible was."

Het vervolg is echter bekend: Lucas Moura scoorde nog eens twee keer en dompelde Ajax in rouw. "Ik heb nog nooit meegemaakt dat een wedstrijd zó dramatisch kantelde. In de slotfase zat niemand nog op zijn stoel. Ik zat daar als Spurs-man: na de 2-3 moesten wij elkaar knijpen. We konden niet juichen en springen, want we waren te gast in het vak van Edwin van der Sar en Marc Overmars."

Jol kan zich de taferelen na afloop ook nog goed herinneren. "Het was een beetje ongemakkelijk. Normaal praat je altijd na met de andere gasten in de skybox, maar iedereen stond met zijn mond vol tanden. Speechless, speechless... Zo'n avond als toen had ik nog nooit meegemaakt."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws