Van der Vaart wilde Van der Sar appen: 'Zo blij dat ik het niet gedaan heb'

Van der Vaart wilde Van der Sar appen: 'Zo blij dat ik het niet gedaan heb'

08-05-2020 19:30 Laatste update: 19:38
58

Rafael van der Vaart wilde Edwin van der Sar in de rust van Ajax - Tottenham Hotspur feliciteren met het bereiken van de Champions League-finale, maar is blij dat hij het achteraf niet gedaan heeft. Tottenham knokte zich namelijk terug en schakelde Ajax uit.

"Voor mij was het een halve finale waarbij ik gewoon onderuit gezakt kon genieten", zegt Van der Vaart, die bij beide clubs speelde, tegen TalkSPORT. "Het eindigde verschrikkelijk voor de supporters van Ajax, maar het was een ongelooflijke wedstijd, een van de meest spannende ooit in de Champions League. Het was het jaar waarin Ajax liet zien hoe goed ze waren. Het zegt iets als je Real Madrid en Juventus uitschakelt."

Wedden

Meer odds

Het had er alle schijn van dat ook Tottenham Hotspur verslagen zou worden, maar de wedstrijd duurde een paar seconden te lang voor Ajax. "Ik was er 100% zeker van dat Ajax Tottenham zou verslaan, omdat ik ze het betere team vond. Dat denk ik nog steeds, want dat hebben ze over twee wedstrijden laten zien. Ajax maakte gehakt van ze op White Hart Lane."

"Maar op het einde, met de hattrick van Lucas Moura, dacht heel Nederland: hoe dan? Ik kon het niet geloven. Ik was niet meteen teleurgesteld, omdat ik blij was voor Spurs, maar het was gewoon ongeloof. Ik weet nog dat ik in de rust een bericht wilde sturen naar Edwin van der Sar: gefeliciteerd met het behalen van de finale. Ik weet niet waarom, maar ik heb het verwijderd. Achteraf ben ik zo blij dat ik dat heb gedaan."

Van der Vaart had het gevoel dat met name de jonge spelers van Ajax nerveus werden na de aansluitingstreffer van Tottenham. "Dat gebeurde ook. Alle kranten schreven het de volgende dag ook, dat ze als jongens speelden in plaats van als mannen. Maar uiteindelijk denk ik dat iedereen dat jaar van Ajax genoten heeft. Tottenham heeft zo hard gewerkt. Ze bleven het maar proberen. Het was misschien niet verdiend, maar ze hebben het wel goed gedaan. Het is de meest speciale wedstrijd die ik ooit heb gezien. Een team dat ogenschijnlijk geen kans had en bijna uitgeschakeld was, bleef vechten en overwon."