Ostendorp: 'De rechter prikte echt in op de stemming van de KNVB'

Ostendorp: 'De rechter prikte echt in op de stemming van de KNVB'

08-05-2020 20:54
32

De Graafschap-directeur Hans Martijn Ostendorp hoopt volgende week donderdag 14 mei op een goede afloop. Dan wordt duidelijk of de club alsnog mag promoveren naar de Eredivisie. Vrijdagochtend vond er een drie uur durende zitting plaats in Utrecht.

De zaak was aangespannen door zowel SC Cambuur als De Graafschap. De clubs en de KNVB kregen ruimte om hun verhaal te doen. De rechter toonde zich kritisch over het besluit van de KNVB over de stemprocedure.

Zestien clubs stemden voor promotie/degradatie, negen waren tegen en negen clubs onthielden zich van een stem. Achteraf bleek dat de blancostemmen golden als tegenstemmen. De rechter bekeek het anders en vindt dat achteraf ook gezegd kan worden dat 25 clubs (16+9) niet vóór het besluit van de KNVB waren.

"Ik heb de indruk dat de rechter echt inprikte op de stemming die de KNVB hield", zegt Ostendorp tegen Omroep Gelderland. "Hij wilde weten: KNVB, hoe hebben jullie dat nou gedaan? Of eigenlijk, waarom op deze manier? En ik ben blij dat de rechter heeft aangegeven zo snel mogelijk met een uitspraak te komen, volgende week al."

Ostendorp wacht nu af. "Ons betoog is steeds geweest: laten we kijken of er alternatieven zijn, mogelijkheden. Daarop was het antwoord steeds 'nee'. Het is nu aan de rechter. Laat het aan de rechter hoe hij om wil gaan met hetgeen hij vanochtend gehoord heeft."