FOX wil oefenduels uitzenden, FC Utrecht ruikt bekerkans: 'In oplossingen denken'

FOX wil oefenduels uitzenden, FC Utrecht ruikt bekerkans: 'In oplossingen denken'

08-05-2020 23:58
40

FC Utrecht-directeur Jordy Zuidam heeft nog altijd goede hoop dat zijn club de bekerfinale tegen Feyenoord 'gewoon' kan spelen. De KNVB is bezig met het inplannen van oefenwedstrijden in augustus: de bekerfinale zou dan dus ook ingehaald kunnen worden.

Hoewel de overheid formeel een streep heeft gezet door alle grote evenementen tot 1 september, hopen de clubs voor die tijd al ritme op te kunnen doen. Dat Eredivisie-rechtenhouder FOX Sports de oefenwedstrijden wil uitzenden, is ook besproken tijdens het overleg tussen de clubs, bevestigt Zuidam bij Een Berg Sport op RTV Utrecht. "Wij zitten met de directies in die calls. Daarin is besproken dat de KNVB de mogelijkheden onderzoekt om serieuze oefenwedstrijden te organiseren."

Dit biedt dus mogelijkheden om de bekerfinale alsnog af te werken. "Eén van de belangrijkste richtlijnen van de UEFA is dat alles, maar dan ook alles eraan gedaan moet worden om de bekerfinales te spelen. Als je met alle partijen in oplossingen denkt, zijn wij ervan overtuigd dat er een oplossing te vinden is voor de bekerfinale." Of de KNVB die logica ook volgt, betwijfelt Zuidam echter. "Er zijn heel veel tegenstrijdigheden en heel veel uitspraken staan haaks op elkaar. Dat is moeilijk te begrijpen."