'Machtsstrijd' tussen FOX en Ziggo: 'Iedereen gaat bellen: waar is de Eredivisie?

'Machtsstrijd' tussen FOX en Ziggo: 'Iedereen gaat bellen: waar is de Eredivisie?

09-05-2020 07:32
157

FOX Sports en Ziggo liggen momenteel in de clinch over de livewedstrijden in de Eredivisie. Het is zelfs onzeker of de duels in de Eredivisie straks wel via de Nederlandse aanbieder van kabeltelevisie te zien zijn.

"Ziggo wordt nu gedwongen door FOX om in een model te stappen dat ze helemaal niet willen", legt sportmarketeer Chris Woerts uit bij Veronica Inside. "Ze betalen nu gewoon per abonnee, maar FOX wil dat Ziggo gaat betalen per aangesloten huishouden. Dat zijn er vier miljoen. Dat gaat Ziggo pak en beet honderd miljoen euro extra kosten. Daar hebben ze geen zin in."

Woerts ziet dat FOX veel macht heeft nu fans door het coronavirus lange tijd niet welkom lijken te zijn bij hun clubs. "Als er geen publiek in het stadion mag komen, dan is FOX heel belangrijk. De enige manier om voetbal te kijken is dan via hen. Zij zitten rustig achterover te leunen tot die deadline komt als ze weer gaan spelen. En dan zullen ze eens kijken wie de sterkste armen heeft."

Ziggo zit in een lastige spagaat en kan bijna niet anders met instemmen. "Anders krijg je overbelasting van de klantenservice, want iedereen die het niet gaat krijgen gaat bellen: waar is mijn Eredivisie-voetbal? Het wordt een machtsstrijd. Wie heeft de sterkste schouders en wie heeft de meeste ballen om dit vast te houden?