'Ik kan met Frenkie het beste duo vormen bij Barça, we passen goed bij elkaar'

'Ik kan met Frenkie het beste duo vormen bij Barça, we passen goed bij elkaar'

Gepubliceerd: zaterdag 9 mei 2020 om 08:56za 09-05-2020 om 08:56

Laatste update: zaterdag 9 mei 2020 om 13:57za 09-05-2020 om 13:57

Pedri kijkt ernaar uit om voor zijn kans te gaan bij FC Barcelona. De pas zeventienjarige aanvallende middenvelder denkt dat hij in Camp Nou een uitstekend duo zou vormen met Frenkie de Jong.

Pedri komt in de zomer over van Las Palmas, dat minimaal vijf miljoen euro en maximaal twintig miljoen euro voor de spelmaker ontvangt. "Het is mijn droom om in Camp Nou te spelen, al sinds ik heel klein was", vertelt het talent, die in de belangstelling stond van meer Europese topclubs.

"In de kleedkamer bij Las Palmas proberen ze me al gek te maken, daar zeggen ze dat Setién van mijn speelstijl houdt", stelt de 'Canarische Andrés Iniesta'. "Andrés Iniesta is altijd mijn grote voorbeeld geweest, maar door mijn vader heb ik ook veel beelden gezien van Michael Laudrup."

Waar Iniesta jarenlang een tandem vormde met Xavi, hoopt Pedri een ijzersterk partnerschap met De Jong te smeden. "Ik denk dat ik met Frenkie het beste duo kan vormen. We passen goed bij elkaar. Van alle spelers in de huidige selectie lijkt mijn speelstijl ook het meest op die van hem, al speel ik iets verder naar voren."

De verwachting is dat Pedri in de voorbereiding een kans krijgt van trainer Quique Setién. Daarna beslist Barcelona of het toptalent bij de selectie blijft of nog een seizoen verhuurd wordt.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws