Voormalig scout van PSV noemt Italië en Spanje voor Lozano

Voormalig scout van PSV noemt Italië en Spanje voor Lozano

09-05-2020 10:56
26

Voormalig PSV-scout Thomas Schaling denkt dat Hirving Lozano het beste past in de Serie A en de Primera Division. De Mexicaan verkaste vorig jaar naar Italië, maar een succes is dat vooralsnog niet. 

"In Italië zijn er clubs die hun ploegen om de aanvallers bouwen. Ze moeten wel hard werken, maar miinder", zegt Schaling tegen Marca Claro. "Bij veel clubs zijn negen spelers aan het werk voor de twee spitsen. Misschien is dat bij Napoli niet zo, omdat daar veel kwaliteit rondloopt en ze niet alleen Chucky hebben."

"Ze hebben vijf of zes andere opties. In Spanje geldt hetzelfde. Er zijn veel clubs die het spel willen maken en waar veel ruimte achter de verdedigers ligt. Dat is ideaal voor hem. Misschien zou hij het op fysiek vlak verliezen in Engeland."

"Wanneer zijn team de bal heeft, wil hij altijd rennen. Hij wil scoren en speelt heel direct", zegt Schaling. "Dat zien we niet veel in Nederland. Er zijn niet veel spelers die zonder bal zo bewegen als Chucky. Veel spelers willen de bal in hun voet en niet in de ruimte. Dat heeft de verdedigers in Nederland veel problemen gebracht."