Waslijst aan voorschriften voor Bundesliga-spelers: coaches en wissels met masker

Waslijst aan voorschriften voor Bundesliga-spelers: coaches en wissels met masker

09-05-2020 12:44
21

De Bundesliga gaat volgende week weer van start, maar de spelers moeten wel een waslijst aan coronamaatregelen in acht nemen. Dat heeft de Deutsche Fussball Liga (DFL) in een brief aan de clubs laten weten, zo meldt BILD.

Zo worden de spelers verzocht om zoveel mogelijk afstand te houden. Dat geldt logischerwijs niet voor duels tijdens de wedstrijd, maar wel voor het vieren van een doelpunt. Knuffels, highfives en omhelzingen zijn uit den boze, een kort elleboog- of voetcontact is wel toegestaan. Dat is ook van toepassing bij een wissel. Ook wordt spelers op het hart gedrukt om vooral niet te spugen.

BILD weet verder dat de teams voorafgaand aan het duel afzonderlijk van elkaar het veld opkomen, zonder mascottes. In de lege stadions worden vanzelfsprekend geen handen geschud bij de toss en er worden geen elftalfoto's gemaakt. De reserves en de leden van de technische staf moeten een mondkapje dragen. Alleen de hoofdtrainer mag die zo nu en dan afzetten om instructies te geven. Hij moet dan wel minimaal anderhalve meter afstand van iedereen bewaren.

Tot slot verzoekt de DFL de Bundesliga-spelers om zo kort mogelijk in de kleedkamer te blijven. Omkleden en naar buiten, zo luidt het devies. De DFL hoopt op die manier verdere coronabesmettingen in het profvoetbal tegen te gaan. Spelers zullen bovendien in trainingskamp gaan en meerdere malen getest worden voordat de bal weer gaat rollen.