Chiellini snoeihard voor oud-ploeggenoot: 'Hij was slechtste van het slechtste'

Chiellini snoeihard voor oud-ploeggenoot: 'Hij was slechtste van het slechtste'

09-05-2020 12:56
25

Giorgio Chiellini neemt bepaald geen blad voor de mond in zijn autobiografie 'Io, Giorgio'. De ervaren verdediger van Juventus haalt snoeihard uit naar oud-ploeggenoten Mario Balotelli en Felipe Melo.

Chiellini speelt sinds 2005 voor de Italiaanse topclub en deelde de kleedkamer met tal van grote namen. Niet iedereen maakte een goede indruk op de 103-voudig international van Italië. "Ik ben vooral erg teleurgesteld in twee spelers, zoals je ook zal lezen in mijn boek", zegt hij tegen La Repubblica.

Balotelli krijgt er als eerst van langs. "Mario is een negatief persoon, zonder enig respect voor de groep", stelt de 35-jarige mandekker. "Tijdens het toernooi om de Confederations Cup van 2013 in Brazilië was hij nooit bereid om iemand te helpen. Hij verdiende echt een klap. Er waren mensen die zeiden dat hij bij de vijf beste spitsen van de wereld hoorde, maar voor mij was hij zelfs nooit top-tien of top-twintig."

Een nog grotere hekel had Chiellini aan een andere speler. "Felipe Melo was echt het slechtste van het slechtste", zegt hij over de Braziliaan. "Ik kan niet tegen mensen die geen respect hebben, die altijd tegendraads willen zijn. Met hem in de buurt was het altijd mogelijk dat er een gevecht zou uitbreken. Ik zei dat ook tegen de directeuren: hij is een rotte appel. Ik ben niet ieders beste vriend, maar zij gingen alle grenzen voorbij."