Fosu-Mensah: 'Memphis stond op 10 meter, ik wilde hem coachen, hij hoorde me niet'

Fosu-Mensah: 'Memphis stond op 10 meter, ik wilde hem coachen, hij hoorde me niet'

09-05-2020 15:39 Laatste update: 15:44
13

Timothy Fosu-Mensah verruilde de jeugdopleiding van Ajax op zijn zestiende voor Manchester United en heeft daar absoluut geen spijt van. De verdediger heeft naar eigen zeggen een snelcursus volwassen worden gekregen in Engeland.

Als achttienjarige werd Fosu-Mensah voor de leeuwen geworpen door Louis van Gaal: op 28 februari 2016 mocht hij uitgerekend tegen Arsenal zijn debuut in de Premier League maken. De Amsterdammer wist niet wat hem overkwam, vertelt hij vier jaar na dato aan VoetbalPrimeur. "Echt prachtig, het was natuurlijk een grote wedstrijd en het stadion zat vol. Ik viel in als linksback, Memphis Depay stond linksbuiten. Hij stond tien meter van mij vandaan, ik wilde hem coachen, maar hij hoorde me gewoon niet. Dat was allemaal nieuw voor me."

Fosu-Mensah heeft tijdelijk een pas op de plaats moeten maken: na uitleenbeurten aan Crystal Palace en Fulham liep hij een zware knieblessure op. Hij geniet desondanks nog steeds van het leven in Engeland. "De Premier League is gewoon een hele mooie competitie toch?", stelt hij een retorische vraag. "Ik ben als zestienjarige naar Engeland gegaan en ik heb na anderhalf jaar mijn debuut mogen maken onder Van Gaal, een jongensdroom. Ik heb geen spijt, want ik ben snel volwassen geworden."