VVV ziet 'buurman' Gladbach weer beginnen: Bizar is het op zich natuurlijk wel

VVV ziet 'buurman' Gladbach weer beginnen: "Bizar is het op zich natuurlijk wel"

09-05-2020 17:20
6

VVV-Venlo mag tot 1 september niet voetballen, maar 'buurman' Borussia Mönchengladbach mag vanaf medio mei weer in actie komen. Beide clubs in de Nederlands-Duitse grensstreek liggen slechts dertig kilometer uit elkaar.

"Lastig om daar in de keuken te kijken. Maar bizar is het op zich natuurlijk wel", reageert VVV-directeur Marco Bogers tegenover de NOS. "Het heeft te maken met de aanpak die Duitsland heeft gekozen om de coronacrisis te bestrijden, die is anders dan in Nederland." De Bundesliga-clubs hebben echter geen keuze, omdat ze grotendeels afhankelijk zijn van de tv-inkomsten. "Bij een club als VVV maakt het twintig procent uit van de begroting, maar bij Borussia Mönchenglachbach is dat tussen de veertig en vijftig procent."

Robert Pinoir, namens VVV verantwoordelijk voor de contacten van de Duitse sponsors, onderschrijft dit. "De Eerste en Tweede Bundesliga worden nu uitgespeeld, omdat het tóch om zoveel honderden miljoenen gaat. De clubs komen anders in serieuze problemen." Pinoir merkt dat de Nederlandse clubs het zich wel kunnen permitteren om tot 1 september te stoppen, maar vermoedt dat er nog doorgespeeld had kunnen worden. "Ik denk dat die beslissing een beetje voorbarig was."