Verbeek: 'Goed seizoen, Eredivisie-interesse, ik dacht in een zetel te zitten'

Verbeek: 'Goed seizoen, Eredivisie-interesse, ik dacht in een zetel te zitten'

Gepubliceerd: zaterdag 9 mei 2020 om 17:40za 09-05-2020 om 17:40

Voor spelers in de Keuken Kampioen Divisie komt de huidige coronacrisis buitengewoon ongelegen. Velen van hen speelden al voor een modaal salaris, maar moeten zich nu afvragen of hun salaris überhaupt overgemaakt kan worden.

FC Den Bosch-aanvoerder Danny Verbeek (foto) rekende zich niet zo lang geleden al rijk, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Tot twee maanden terug dacht ik in een zetel te zitten. Ik was bezig aan een goed seizoen, er sluimerde belangstelling vanuit de Eredivisie. Maar nu?", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Het is daarnaast de vraag of clubs überhaupt nog acceptabele salarissen kunnen betalen voor een voetballer van 29 jaar met een eigen huis, een vrouw en twee kinderen. De luxepositie waarin ik dacht te zitten is een prangende positie geworden."

De Eredivisie-clubs kwamen deze week een collectieve salarisreductie overeen. Voor Keuken Kampioen Divisie-spelers is dit echter niet te doen. "Wie nog altijd denkt dat we in de eerste divisie miljoenen verdienen, kan ik uit de droom helpen. Voor de meesten is het sappelen om elke maand de huur te kunnen betalen", stipt Verbeek aan. "Water bij de wijn doen is nobel. Maar als je er te veel water bij doet, vloeit de wijn weg."

Mede-Bosschenaar en Helmond Sport-collega Jordy Thomassen laat zich in soortgelijke bewoordingen uit. "Je wilt dat je club blijft bestaan. Dus natuurlijk breng je graag een offer. Alleen: hoe ver kun je gaan? Ik kan je verzekeren: een zzp'er in de bouw verdient meer dan de spits van Helmond Sport." De aanvaller pleit dan ook voor een alternatief plan. "Zou het geen beter idee zijn om als spelers bijvoorbeeld clinics voor sponsors en supporters te verzorgen? Op die manier verdien je ook voor je club, maar kun je als speler wel gewoon de apk van je auto blijven betalen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws