'Serie A-clubs in de problemen: Sky Italia weigert tv-geld over te maken'

'Serie A-clubs in de problemen: Sky Italia weigert tv-geld over te maken'

09-05-2020 19:15
31

Een groot probleem dreigt mogelijk voor de clubs uit de Serie A. Sky heeft de Italiaanse bond laten weten de zesde betalingstermijn voor de televisierechten niet over te gaan maken.

Dat melden Italiaanse media zaterdag. De Lega Serie A is daar deze week door Sky van op de hoogte gebracht. Omdat er door de coronacrisis al twee maanden geen wedstrijden worden gespeeld heeft het televisieplatform ook geen inkomsten meer. Naar verluidt betaalt Sky de jaarlijkse tv-gelden in zes keer. Er stond nog één betalingstermijn open, maar of er nog betaald gaat worden is zeer de vraag.

Sky, DAZN en IMG bezitten alle drie de uitzendrechten en brengen gezamenlijk miljoenen in het laatje voor de clubs. Nu is de geldkraan dichtgedraaid. Het is overigens niet zeker dat er helemaal geen euro overgemaakt wordt. De rechtenhouders hopen naar verluidt op een korting of uitstel van betaling. Dat laatste is door de clubs al geweigerd.

Sky heeft inmiddels aan de bel getrokken en aangegeven niet te zullen gaan betalen en is ook niet blij met het feit dat er geen tegenvoorstellen zijn gedaan door de clubs. Van de twintig clubs uit de Serie A zijn er negentien die vriendelijk hebben verzocht om het contract te respecteren.