VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: rechtsback

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: rechtsback

11-05-2020 16:00 Laatste update: 16:04
56

Geen kampioen, geen degradanten, geen promovendi, maar wél een VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar. Tijd om de beste rechtsbacks van de Eredivisie in het zonnetje te zetten.

Voor de positie rechts achterin hebben we vijf spelers genomineerd. Nu is het jouw beurt om te stemmen in de poll. De rechtsback met het hoogste aantal stemmen krijgt een plek in het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar. Dit zijn op alfabetische volgorde de vijf genomineerden.

Wedden

Meer odds

Sergiño Dest (Ajax)
In amper één jaar tijd van Jong Ajax naar Bayern München? Het zou zomaar kunnen voor de jonge back. Dest stond er opeens tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal en is vervolgens als een komeet omhoog geschoten. Nog voor zijn negentiende verjaardag moest hij kiezen tussen het Nederlands elftal en Team USA: de Almeerder lijkt dan ook een mooie toekomst tegemoet te gaan.

Denzel Dumfries (PSV)
Na een haperende start van het seizoen uitgegroeid tot hét boegbeeld van PSV. Nadat Dumfries de aanvoerdersband van collega Pablo Rosario had overgenomen, vond hij ook de ijzersterke vorm van zijn eerste PSV-jaar terug. De Rotterdammer denderde als vanouds over de rechterflank en groeide zelfs uit tot erkend doelpuntenmaker tijdens de Eindhovense crisismaanden. Een basisplek op het EK zou het logische gevolg zijn, maar dat kan alsnog in 2021. Zit er voor die tijd misschien ook een mooie transfer in voor Dumfries?

Tobias Pachonik (VVV-Venlo)
Tussen het VVV van voor en na de winterstop zat een wereld van verschil, maar de oerdegelijke Pachonik haalt het hele seizoen al een constant niveau. De Duitser werd ooit uitgeroepen tot de beste rechtsback van de Italiaanse Serie B en laat ook in de Eredivisie wekelijks zien wat hij kan. De grote vraag is nu: is Pachonik nog te behouden voor VVV? Diverse Premier League- en Serie A-clubs toonden al interesse en ook Feyenoord en PSV zouden hem op de korrel hebben.

Jonas Svensson (AZ)
Eén van de belangrijkste schakels in de geoliede AZ-machine. Svensson draait moeiteloos mee in het positiespel, komt verdedigend nauwelijks in de problemen én draaft wekelijks negentig minuten lang op en neer over de rechterflank. Met andere woorden: een type speler dat goud waard is in het moderne voetbal. Svensson lijkt dat zelf ook te beseffen en is vermoedelijk al bezig met een stap hogerop: vooralsnog is de Noor niet van plan om zijn tot 2021 doorlopende contract te verlengen.

Deyovaisio Zeefuik (FC Groningen)
Ook Zeefuik heeft alles wat anno 2020 gevraagd wordt van een vleugelverdediger. De Amsterdamse krachtpatser heeft sinds 2018 volop ervaring op kunnen doen bij FC Groningen en is uitgegroeid tot publiekslieveling in Het Hoge Noorden. De kans dat Zeefuik zijn laatste wedstrijd in het groen-wit al heeft gespeeld, is echter reëel. PSV en diverse buitenlandse clubs hebben hem naar verluidt in het vizier.

Wie vond jij dit seizoen de beste rechtsback? Stem en discussieer mee!