Geen tweede Darfalou-deal met VVV: 'Hij mag voor zijn kans gaan strijden'

Geen tweede Darfalou-deal met VVV: 'Hij mag voor zijn kans gaan strijden'

09-05-2020 21:12
12

Oussama Darfalou is na de zomerstop weer speler van Vitesse. De 26-jarige Algerijn werd na de jaarwisseling door de Arnhemmers verhuurd aan VVV-Venlo.

Darfalou moest bij Vitesse Tim Matavz voor zich dulden, maar kreeg in De Koel de smaak weer te pakken. Mede door zijn drie treffers in acht optredens klom VVV van de degradatiezone naar de dertiende plek in de Eredivisie. De Venlonaren wilden de huurdeal met Vitesse dan ook graag verlengen, maar hebben nul op het rekest gekregen. "Hij mag in de voorbereiding bij Vitesse voor zijn kans gaan strijden", laat een woordvoerder van de Arnhemmers weten aan Omroep Gelderland.

Het verklaart waarom VVV jacht maakt op een nieuwe spits: Jafar Arias loopt uit zijn contract bij FC Emmen en staat in de belangstelling van de Noord-Limburgers. VVV is druk bezig met het samenstellen van de selectie voor komend seizoen. Trainer Hans de Koning verlengde op Koningsdag zijn contract, Guus Hupperts (Sporting Lokeren) en Lukas Schmitz (Wolfsberger AC) zijn aan de selectie toegevoegd. Roel Janssen verlaat De Koel juist en zet zijn carrière voort bij Fortuna Sittard.