Waarom niet eerst kijken naar piloten? Die verdienen volgens mij een vermogen

"Waarom niet eerst kijken naar piloten? Die verdienen volgens mij een vermogen"

10-05-2020 08:40
88

Reda Kharchouch is in navolging van zijn trainer Andries Jonker zeer kritisch over het idee van een gezamenlijk loonoffer van profvoetballers. De topscorer van Telstar met twintig goals benadrukt dat de spelers in Velsen-Zuid bepaald niet op grote voet leven.

"Wij zijn geen grote club. Als wij moeten inleveren, gaat het wel een beetje pijn doen", zegt Kharchouch tegen NH. "Wij zijn geen grootverdieners die een x aantal cijfers op hun rekening krijgen. Maar we moeten ermee leven en zien wat Telstar er mee gaat doen."

Het percentage dat spelers volgens het collectieve akkoord aan salaris moeten inleveren, stijgt naarmate de spelers meer verdienen. "Volgens mij hoef ik vrij weinig in te leveren, maar je voelt het wel als speler van Telstar", stelt de 24-jarige aanvaller. "Waarom niet eerst kijken naar piloten? Die verdienen volgens mij een vermogen."

"Wij moeten nu als gevulde koekenploeg het amandelnootje er afpulken en dat inleveren aan de staat", vervolgt Kharchouch. "Ik denk niet dat onze spelers nu down zijn, maar ze zullen wel in hun portemonnee gaan kijken: hé, deze maand of komende maanden kunnen we niet veel besteden."

Kharchouch is desondanks blij dat hij weer mag trainen. "Kijk, we mogen nog van geluk spreken dat we gezond zijn dat we maandag wel gewoon op het veld kunnen staan. Gelukkig zijn mijn familie en dierbaren niet aangetast, maar het kan zomaar zijn van wel en dan ga je er anders over nadenken."