Eriksen-ontdekker: 'Dan moet Feyenoord overwegen of het zoveel geld wil uitgeven'

Eriksen-ontdekker: 'Dan moet Feyenoord overwegen of het zoveel geld wil uitgeven'

10-05-2020 08:54
63

Bjarne Hansen kwam in het kielzog van technisch directeur Frank Arnesen naar Feyenoord. De 62-jarige Deense scout, die geldt als de ontdekker van Christian Eriksen, heeft Scandinavië als jachtterrein voor de Rotterdamse club, vertelt hij aan Bold.dk.

"Voor Feyenoord is het interessant te kijken naar de Deense competitie. Er is genoeg talent, maar de prijs moet ook goed zijn", laat Hansen weten. "In Midden-Jutland zijn er spannende spelers. Sommigen zijn voor mooie bedragen verkocht, dure deals. Dan moet je als Feyenoord overwegen of je zoveel geld wil uitgeven."

Hansen richt zich zowel op versterkingen voor het eerste elftal als jonge talenten. "We proberen constant versterking voor de hoofdmacht te vinden. Ik moet natuurlijk kijken of er in Scandinavië spelers zijn die Feyenoord kunnen versterken. Tegelijkertijd hebben we jonge spelers op proef gehad en moet ik die volgen."

Dat laatste doet Hansen het liefst. "Ik zie veel jeugdwedstrijden en ben daar heel gepassioneerd in. Mijn kracht ligt in het zien van de potentie van jonge spelers. Dat vind ik het interessantst. Maar ik probeer het te combineren. Een Amartey kan zomaar opduiken", doelt hij op Daniel Amartey, die hij ontdekte bij Djurgardens IF. De Ghanees kwam via FC Kopenhagen bij Leicester City terecht.