Duitsland zet door na coronagevallen: 'Maar er is wel een bepaald maximum'

Duitsland zet door na coronagevallen: 'Maar er is wel een bepaald maximum'

10-05-2020 09:32
35

De DFL, de organisatie van de Duitse voetbalcompetitie, ziet nog geen reden om te twijfelen aan de herstart van het seizoen. Testen brachten zaterdag twee coronagevallen naar voren bij Dynamo Dresden, waardoor de selectie twee weken in quarantaine moet.

De Bundesliga en 2. Bundesliga moeten op 16 mei weer van start gaan, maar door de duels van Dynamo Dresden met Hannover 96 en Greuther Fürth kan nu al een streep. "We hebben vanaf het begin gezegd dat we hierop zijn voorbereid", zegt DFL-directeur Christian Seifert bij de ZDF. "Als Dresden veertien dagen in quarantaine gaat, is er geen reden om te twijfelen over de voortzetting."

"In de 2. Bundesliga moeten we nog 81 wedstrijden spelen en op dit moment kunnen er twee daarvan, van Dynamo Dresden, niet worden afgewerkt. Maar dat verandert niets aan ons doel: het seizoen uitspelen", benadrukt Seifert, die wel een slag om de arm houdt. "Nu zijn slechts twee wedstrijden getroffen, maar het is duidelijk dat er een bepaald maximum is."

"Op een gegeven moment is het niet meer mogelijk", erkent de directeur, die geen aantallen wil noemen. "Dat hangt er ook vanaf wanneer het gebeurt en hoeveel tijd we dan nog hebben om het seizoen af te maken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie