Berghuis: 'Waar zit ik naar te kijken, dacht ik. Daar is het niveau niet zo hoog'

Berghuis: 'Waar zit ik naar te kijken, dacht ik. Daar is het niveau niet zo hoog'

10-05-2020 11:12
103

Een buitenlands avontuur is niet zaligmakend, weet Steven Berghuis uit ervaring. De aanvoerder van Feyenoord maakte in 2015 de overstap van AZ naar Watford, maar mislukte in de Premier League. Nu denkt hij wel twee keer voordat hij weer zo'n stap maakt.

Berghuis staat open voor buitenlandse interesse, maar een garantie voor succes is zo'n stap niet. "Ik heb dat bij Watford toch ook gezien", vertelt de 28-jarige aanvaller in een interview met De Telegraaf. "Waar zit ik naar te kijken, dacht ik soms. Aan de onderkant van de Premier League zijn er wedstrijden waar het niveau niet zo hoog is, hoor. Ik heb met Feyenoord één seizoen de Champions League meegemaakt. Dat zou ik nog vaker willen."

Na de beëindiging van het seizoen mag Berghuis zich topscorer van de Eredivisie noemen. Hij was net als Heracles Almelo-spits Cyriel Dessers vijftien keer trefzeker. "Of ik me ook topscorer voel? Niet echt", geeft Berghuis toe. "Ik weet ook niet wat ze gaan doen met dit soort feitjes. Blijft het staan? Het meest jammer vind ik dat we de bekerfinale niet kunnen spelen. Voor de prijs alleen zou ik die wedstrijd graag nog willen."